Robin Beekink

Robin is geboren in juni 1989 en woonachtig op het bedrijf te Heeswijk – Dinther.

Robin raakte al vroeg in de ban van paarden. Toen ze 4 jaar oud was maakte ze dan ook haar eerste ritje op een pony uit de buurt. Na enkele jaren manegelessen gevolgd te hebben kreeg ze een eigen pony en begon ze ook serieus wedstrijden te rijden.

In haar ponytijd behaalde Robin vele successen, ze werd meerdere malen Brabants en Nederlands kampioen. Ze reed met haar pony Milkshake twee Europese Kampioenschappen (Respectievelijk 2003 Necarne Castle, Ierland en 2004 Jarszkowo, Polen), waar ze 2 Zilveren teammedailles en een individuele 11de en 5de plaats behaalde.

Toen Robin 16 jaar was, werd de overstap naar de paarden gemaakt. Ze werd met Sultano Nederlands Kampioen in de klasse Z2, en kwam in het B-kader Junioren. Ook met Kaoma kwam Robin in het B-kader Junioren. Op 18-jarige leeftijd startte Robin het paard Pablo bij de Young Riders en kwam in 2008 in het B-kader.  Ook wonnen ze de Z2 kur op Indoor Brabant. In 2009 kwamen ze in het A-kader Young Riders en waren ze Reserve voor het EK in Ermelo. Ook boekten ze successen bij de Senioren klasse Lichte Tour.

2009 was een succesvol jaar, maar ook een jaar met veel pech.  Zo was Robin met Zaragossa (v.San Remo) geselecteerd voor het WK Jonge Paarden in Verden, maar gooide twee dagen voor vertrek een val roet in het eten.

2010 was zeer succesvol. Na goede scores behaald te hebben in het selectie seizoen, mochten Robin en Pablo Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Young Riders in Kronberg. Op het prachtige complex van Ann Kathrin Linsenhoff behaalde Robin met het team een Zilveren medaille en individueel een mooie 5de plaats met een persoonlijk record van 75.55% in de finale kur op muziek.

Robin Beekink met Pablo op het EK te Kronberg               Foto: Digishots.nl

2010 is haar laatste jaar bij de jeugd en het is haar ambitie om straks ook bij de senioren succesvol te zijn! Robin heeft, na het behalen van haar Havo- Diploma, VWO in de vakken Engels, Biologie en Natuurkunde, en MBO Masterclass(Helicon), besloten om professioneel te gaan rijden en lesgeven. In aansluiting op de Masterclass heeft Robin de SIP-opleiding (Specialist Instructeur Paardensport niveau 4) in Deurne afgerond.

Robin heeft inmiddels meerdere paarden succesvol uitgebracht in de “Lichte Tour”, waarvan er 4 door Robin zelf zijn opgeleid vanaf de basis (o.a. Ubaldi en Zaragossa uit onze fokmerrie van Democraat).

Robin Beekink met Ubaldi “Lichte Tour 2011″                Foto: Dorli Welp

Met de getalenteerde merrie Bella Rosa was Robin lid van het A-kader grand prix U25 (onder de 25). Bella Rosa stond als jong paard bij Robin in training en is door haar tot dit niveau opgeleid.
In december 2015 is Bella Rosa verkocht aan een Nederlandse jeugd amazone.

Robin Beekink en Bella Rosa in Arnhem      Foto gemaakt door: Digishots

In 2016 zal Robin verder gaan met het opleiden en uitbrengen van haar jonge paarden. Ze hoopt dan ook zo snel mogelijk weer terug op het hoogste niveau te zijn!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>